Οι Crystal Stilts σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πλούσιο συναυλιακά το φετινό πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και μια ακόμα συναυλία που περιμένουμε είναι αυτήν των Νεουορκέζων Crystal Stilts και της post-punk νεο-ψυχεδέλειας τους. Έρχονται με 3 πολύ καλούς δίσκους από την μέχρι τώρα πορεία τους με τον τελευταίο με τίτλο Nature Noir, να κυκλοφορεί πέρυσι και να συγκαταλέγεται σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Τους αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελούν μια από τις καλύτερες νέες μπάντες:

Υπάρχει ένας rock n’ roll μύθος που λέει ότι το πρώτο άλμπουμ των Velvet Underground πούλησε μόνο μερικές χιλιάδες αντίτυπα αλλά όλοι αυτοί που το αγόρασαν ξεκίνησαν μια μπάντα. Οι Crystal Stilts πρωτοεμφανίστηκαν στην τότε ανερχόμενη μουσική σκηνή του Μπρούκλιν το 2003 αλλά είναι οι πλέον ιδανικοί σύγχρονοι εκφραστές του σκοτεινού ήχου και του νεοϋορκέζικου νιχιλισμού των Velvet Underground. Θα μας το αποδείξουν σε δυο πολυαναμενόμενες συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαρτίου αντίστοιχα.

Οι Crystal Stilts περιστρέφονται γύρω από το δημιουργικό ντουέτο των Brad Hargett και JB Townsend, οι οποίοι βρέθηκαν από τη Φλόριντα στη λάθος πλευρά του East River στις αρχές των ‘00ς και ήταν από τους πρώτους που, με τον ήχο τους, οριοθέτησαν τις μουσικές ζυμώσεις της περιοχής που έμελλε να γίνει η Μέκκα της ανεξάρτητης Αμερικάνικης σκηνής.

Από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ, Alight Of Night (Slumberland Records, 2008) καταφέρνουν να ξεχωρίσουν μέσα από ένα σωρό τοπικές μπάντες που επίσης φλερτάρουν ασύστολα με στοιχεία ‘60ς ψυχεδέλειας και post-punk. Ίσως γιατί ενσωματώνουν στη μουσική τους πιο αυθεντικά από κάθε άλλον το ρομαντικό, δημιουργικό πνεύμα της παλιάς, underground, Νέας Υόρκης.

Με την κυκλοφορία του περσινού τους δίσκου, βλέπουμε πλέον τους Crystal Stilts να εμπλουτίζουν τον ήχο τους με στοιχεία της folk, της country και της soul, σηματοδοτώντας έτσι μια μουσική ωρίμανση τους. Ενώ ο ήχος τους πάντα στηριζόταν σε παραμορφωμένες κιθάρες, ποτισμένες στο reverb, o ήχος του οργάνου πάντα προσέδιδε ένα μεγαλύτερο βάθος και μαρτυρούσε πατήματα σε άλλους ήχους από το απλό αναμάσημα του post-punk με το οποίο τους κατέτασσαν οι ακροατές τους.

Πρακτικά, οι σκοτεινές λυρικές τους κατευθύνσεις και οι νεο-ψυχεδελικές αναζητήσεις πρόδιδαν μια μεγαλύτερη επιρροή από συγκροτήματα που πάτησαν πάνω στην έκρηξη του punk για να ερμηνεύσουν τους ήχους της δεκαετίας του ‘60: όπως για παράδειγμα τους Echo And The Bunnymen, τους Teardrop Explodes, τους Jesus And Mary Chain, ακόμα και τους πρώιμους Fall.

Στο Νature Noir, οι παραπάνω επιρροές αφομοιώνονται πλήρως πλέον με μια στροφή στις αμερικάνικες μουσικές τους ρίζες. Ίσως η δεκαετής και πλέον παραμονή στο Μπρούκλιν να δημιούργησε νοσταλγία για τους ήχους του αμερικάνικου Νότου, και δη της πιο γοτθικής εκφάνσεως τους. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με την πιο ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος. Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στις - κατά γενική ομολογία - συναρπαστικές ζωντανές τους εμφανίσεις.

Παρασκευή 7 Μαρτίου Θεσσαλονίκη
CRYSTAL STILTS w/ Alien Mustangs
www.eightballclub.gr
Πόρτες: 21:30
Προπώληση: 17 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)
Είσοδος: 20 ευρώ

Σάββατο 8 Μαρτίου Αθήνα
CRYSTAL STILTS w/ Victory Collapse

www.gagarin205.gr
Πόρτες: 21:00
Προπώληση: 17 ευρώ
Είσοδος: 20 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου
Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr/tickets/music/crystal-stilts

 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon