Watchlist: το PressPop προτείνει 2 ταινίες

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η καινούργια χρονιά ήρθε, οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ ανακοινώθηκαν και οι χρυσές σφαίρες απονεμήθηκαν με μεγάλο νικητή την ταινία "12 χρονιά σκλάβος" (για την οποία θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο). Οι ταινίες που προτείνουμε έχουν να κάνουν με δυο εξαιρετικά επίκαιρα θέματα για τον σημερινό άνθρωπο. Το επαγγελματικό και το ερωτικό, που φυσικά μαζί με την υγεία (το σημαντικότερο) είναι τρία, άλλα εμείς θα ασχοληθούμε με τα δυο πρώτα.

Η ταινία 'Her' αναφέρεται στην αποξένωση από τους ανθρώπους και τις σχέσεις (όποιες και να είναι αυτές) αλλά το κυριότερο η ταύτιση και η αντικατάσταση τους από την τεχνολογία.

Το 'Los lunes al sol' μας δείχνει τη καθημερινότητα τεσσάρων αντρών που έμειναν άνεργοι όταν έκλεισαν τα ναυπηγεία της πόλης στην οποία ζουν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους δισταγμούς που έχει κάθε άνεργος στη σημερινή κοινωνία, όταν έχει οικογένεια, παιδιά και όταν η ηλικία του είναι σε ένα προχωρημένο επαγγελματικό στάδιο.

Kαλή κινηματογραφική χρονιά!

Her (2013)

Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον στο Λος Άντζελες, ζει ο Θέοντορ Τουόμπλι (Γιοακίν Φοίνιξ), ένα μοναχικός και ιδιαίτερος άνδρας, που βγάζει τα προς το ζην γράφοντας προσωπικά γράμματα για λογαριασμό άλλων.

Μόνος μετά από μια μακρόχρονη σχέση, αποφασίζει να αγοράσει ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται ότι ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη καθώς αποτελεί μια διαισθητική και μοναδική οντότητα από μόνο του.

Ενεργοποιώντας το, γνωρίζει τη "Σαμάνθα" (Σκάρλετ Γιόχανσον), μια χαρούμενη γυναικεία φωνή που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά και εξαιρετικά αστεία. Όταν όμως οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, σε συνδυασμό με τις δικές του, η φιλία τους βαθαίνει και μια ασυνήθιστα ρομαντική διάθεση αναπτύσσεται μεταξύ τους.

 

Los lunes al sol (2002)‏

Σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας που πλήττεται από την ανεργία, μια παρέα απολυμένων εργατών συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ, ενώ τις καθημερινές αντιμετωπίζουν την αναμονή στο ταμείο ανεργίας και στα γραφεία ευρέσεως εργασίας. Κοινωνικός σχολιασμός και γλυκόπικρο χιούμορ σε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία. Τιμήθηκε με 5 βραβεία Γκόγια (μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας κι ερμηνείας για τον Χαβιέρ Μπαρδέμ) και προτάθηκε για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Παναγιώτης Ζαφείρας - Γιάννης Πανταζόπουλος

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon