Άγγελος Τζωρτζίνης: Φωτογραφίζοντας την κρίση

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Poulia Voukelatou

Είναι ένα από τα νέα σημαντικά ταλέντα στο χώρο της φωτογραφίας. Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, σπούδασε στη Leica Academy of Creative Photography και μόλις 29 ετών συνεργάζεται με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και περιοδικά όπως οι New York Times, το Newsweek, το Time magazine, το Agence France Press, το L’ express International, το ΒΗMagazino κ.α. Έχει καταγράψει με το φακό του μεγάλα γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, τους πρόσφυγες της Γεωργίας, τον σεισμό στην Αϊτή και τα επεισόδια στην Τουρκία. Κέρδισε βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό picture of the year στην κατηγορία γενικές ειδήσεις για τη δουλειά του, που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ευρώπη μέσω του Αιγαίου και το 2007 επιλέχθηκε στους νέους έλληνες φωτογράφους του ετήσιου διαγωνισμού του μήνα φωτογραφίας. Με τη δουλειά του ‘’Greece in Crisis’’  κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό φωτογραφίας Px3, έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρίσι.

Σήμερα παρουσιάζουμε ένα μέρος της δουλειάς του όπου είναι φανερή η κρίση αξιών και αξιοπρέπειας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο φακός του είναι εκεί όταν άνθρωποι κακοποιούνται ενώ εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους σε πολιτικές εξόντωσης, όταν οι ίδιοι άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν αλλά πάλι κακοποιούνται στα σύνορα, όταν οι ίδιοι εκπορνεύονται για πέντε ευρώ για να φάνε και εν τέλει σκοτώνονται πολεμώντας για την πατρίδα.

Αθήνα. Τα ΜΑΤ επιτίθενται σε πολίτες οι οποίοι διαδηλώνουν κατά της πολιτικής λιτότητας που ασκείται στην Ελλάδα.

Αθήνα. Κοπέλες εκπορνεύονται για 5 ευρώ μόνο προκειμένου να αγοράσουν κάτι να φάνε, αλλά κυρίως για να προμηθευτούν σίσα, το νέο φθηνό και επικίνδυνο ναρκωτικό που γεννήθηκε στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα.

Αϊτή. Τον Ιανουάριο του 2010 ένας ισχυρός σεισμός της τάξεως των 7,0 Ρίχτερ έπληξε την Αϊτή προκαλώντας το θάνατο 300.000 ανθρώπων.

Τουρκία. Το πλήθος καλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί μετά από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις μίζες, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και μάνικες νερού.

Λιβύη. Εμφύλιος πόλεμος. Ένα βλήμα όλμου καταστρέφει μια κουζίνα σε ένα από τα εναπομείναντα σπίτια.

Ελλάδα. Μετανάστες συλλαμβάνονται στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα ενώ έχουν πληρώσει δουλεμπόρους μέχρι και 3.000€ για να τους μεταφέρουν.

www.angelos-tzortzinis.com

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon