Κόρε. Ύδρο live in Patras @ Μικρός Πρίγκηπας 17.1.14

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Κόρε Ύδρο βρέθηκαν τη Παρασκευή στη σκηνή του Μικρού Πρίγκιπα για μία συναυλία που ήταν εξαρχής καταδικασμένη να συζητηθεί πολύ. Βλέπετε η μπάντα από τη Κέρκυρα είναι τόσο ιδιαίτερη, που έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Αυτό συμβαίνει γιατι οι Κόρε Ύδρο είναι ένα rock συγκρότημα που δεν έχει rock τραγούδια, αλλά σε αυτά που έχουν τους συμπεριφέρονται με τον πιο rock τρόπο, κάνοντας ο Παντελής αλλεπάλληλα stage diving και τραγουδώντας ανάμεσα στο κοινό, η μπάντα σολάρει και χτυπιέται σε κάθε ευκαιρία, προκαλούν το κοινό σε head banging, σπάνε κιθάρες κτλ. Μπερδευτήκατε; Για να το εξηγήσουμε καλύτερα την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε rock συγκρότημα χωρίς rock τραγούδια είχε τον  Johnny Marr στις κιθάρες, τον Morrissey στα φωνητικά και ονομάζονταν The Smiths. Όπως λοιπόν οι Smiths δίχασαν το κοινό στην εποχή τους, το ίδιο κάνουν και οι Κόρε Ύδρο τώρα στην Ελλάδα. Ατέλειωτη λίστα επιχειρημάτων και από τις δύο πλευρές. Τώρα στη συγκεκριμένη συναυλία η μπάντα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Έπαιξε σχεδόν τρεις ώρες, κατι που αναπόφευκτα δημιούργησε και μία κούραση, αλλά από την άλλη δείχνει το πόσο γουστάρουν αυτό που κάνουν. Έπαιξαν τα πιο γνωστά τους κομμάτια από τους τέσσερις δίσκους τους, με το κοινό να συμμετέχει και να τραγουδά μαζί με τον Παντελή. Σίγουρα άξιζαν να είχε έρθει περισσότερος κόσμος να τους παρακολουθήσει αλλά και πάλι μπορούμε να πούμε ότι η προσέλευση ήταν ικανοποιητική για τα δεδομένα της Πάτρας. Η παρακολούθηση μίας εμφάνισης των Κόρε Ύδρο δεν κρίνεται με καθαρά συναυλιακά κριτήρια αλλά πρόκειται για μία ξεχωριστή και αυθεντική εμπειρία και ως τέτοια πρέπει να κριθεί. Οι στίχοι τους αποτελούν την απολύτως προσωπική τους οπτική πάνω στη ζωή και τη τέχνη και είναι μαζί με την καθηλωτική παρουσία του Π.Ε. Δημητριάδη τα πιο δυνατά σημεία τους. Σαν μουσικοί μπορεί να μην είναι ούτε οι τεχνικά αρτιότεροι, ούτε καν έχουν το καλύτερο δέσιμο μεταξύ τους αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία, σημασία έχουν οι ιστορίες που μας είπαν με έναν αυθεντικό τρόπο και το feeling που έβγαλαν και  μετέδωσαν στο κοινό. Και αυτό το κατάφεραν περίφημα.

Ο Π.Ε. Δημητριάδης μας είπε ότι αυτή ήταν μία από τις τελευταίες εμφανίσεις ως Κόρε Ύδρο, εξαιτίας της αποχώρισης βασικού μέλους της μπάντας και συνδημιουργού, όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Θα συνεχίσουν με νέο όνομα και καινούριο υλικό. Ελπίζω και στη νέα αυτή πορεία να μην έχουν το χρίσμα της Γαλάνη ώστε το τέλος να τους ξαναφορέσουν το στεφάνι. Βέβαια η μη αναζήτηση τέτοιου είδους χρισμάτων είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο με τον τρόπο που λειτουργούν τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα και έχει κόστος. Πάντως ότι και να κάνουν είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί και θα αγαπηθεί πολύ.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon