In Waiting: Η Ελλάδα της κρίσης σε αναμονή, φωτογραφικό project της Ειρήνης Βουρλούμη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Τα περισσότερα φωτογραφικά ρεπορτάζ για την Ελλάδα της κρίσης, αφορούν κυρίως εικόνας φτώχειας, εξαθλίωσης και κοινωνικών συγκρούσεων. Η ύφεση, η ανεργία και οι κοινωνικές ανισότητες αποτελούν βασικό θέμα για ένα τέτοιο φωτογραφικό project, όμως μια Ελληνίδα φωτογράφος η Ειρήνη Βουρλούμη, αποφάσισε να προσεγγίσει το όλο θέμα διαφορετικά. Έχοντας ζήσει 11 χρόνια εκτός Ελλάδος, η επιστροφή της την βρήκε με μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας να επισκέπτεται χώρους και μέρη που βγάζουν μια αίσθηση αναμονής. Μια αναμονή για ανάκαμψη που όμως μας προκαλεί και συναισθήματα παρακμής, αβεβαιότητας και αισθητικής κατάθλιψης.

Στο project In Waiting: The Greek Economic Crisis In Pictures που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Yorker, η Ειρήνη Βουρλούμη αποτυπώνει με τον φακό της κυβερνητικά κτίρια, υπηρεσίες, ιδρύματα και άλλους χώρους που ταυτίζονται με την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Απέφυγε να απεικονίσει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από εικόνες χάους, έντασης ή οργής και προτίμησε να δείξει την περιρρέουσα κατάσταση μέσα από την εκκωφαντική σιωπή των χώρων που εδράζονται κοινωνικές δραστηριότητες.

Με αυτόν τον μοναδικό τρόπο κατάφερε οι φωτογραφίες της να είναι ακόμα πιο συγκλονιστικές. Ένας βουβός, παρατημένος κόσμος που αναμένει ένα καλύτερο μέλλον. Ίσως ένα απο τα καλύτερα φωτογραφικά project για την Ελλάδα της κρίσης.

Στην επίσημη σελίδα της www.eiriniphoto.com/ βρίσκουμε ολόκληρο το έργο της. (ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο portfolio)

Αίθουσα Δικαστηρίων

Κτίριο ΟΤΕ

Τραπέζι για πόκερ σε καφενείο

Πρώην κτίριο του Υπουργείου Εργασίας

Δωμάτιο καθαρίστριας σε δημόσιο νοσοκομείο

Κτίριο Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Αίθουσα υποδοχής στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό

Πάντειο Πανεπιστήμιο, αίθουσα εκδηλώσεων

Καντίνα στο Υπουργείο Εξωτερικών

Παπούτσια εφοριακού στη κεντρική ΔΟΥ Αθηνών

Το υπό κατασκευή άγαλμα του Αλέξανδρου Παναγούλη

Γραφείο στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Ενυδρείο, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Αθηναϊκή Λέσχη, αίθουσα συναντήσεων

Γραφείο Τελετών

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon