Bonne Idee #03: Τα φώτα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Καλή χρονιά σε όλους!Με όλες τις γνωστές ευχές και τις άγνωστες που λέμε ή γράφουμε στους δικούς μας ανθρώπους για να έχουν εύνοια, δημιουργία και αισιοδοξία το νέο έτος. Μαζί με την υγεία που πρωτοστατεί οι παραπάνω ευχές είναι απαραίτητες για την περιόδο που διανύουμε, δύσκολη μεν, ικανή  δε  να μας ‘ανάβει’ τα φωτάκια της έμπνευσης και της έμφυτης δύναμης που έχουμε όλοι μας, για να επιβιώνουμε ομορφαίνοντας τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω μας!

Οι γιορτές βρίσκονται στο ναδίρ τους, τα λαμπάκια έχουν αρχίσει να θαμπώνουν στις βιτρίνες και στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα γλυκά φαγώθηκαν, οι φίλοι βρέθηκαν και κουβέντιασαν γύρω από το τραπέζι, τα κεριά άφησαν αυτή τη μυρωδιά τους όταν σβήνουν και εμείς αναρωτιόμαστε για άλλη μια φορά ‘μα ,ποτε τελείωσαν τα Χριστούγεννα;;’

Και ως φαν των γιορτών, η μητέρα μου προσπαθούσε να διατηρήσει για πολυ καιρό αυτό το κλίμα των εορτών με ένα έξυπνο και ευφάνταστο κηροπήγιο!Ένα φρούτο χειμωνιάτικο που εκτός από το να το ξεφλουδίσουμε και να το φάμε, μπορεί κάλλιστα να γίνει και φαναράκι!Το μανταρίνι!

Η ιδέα έχει ως εξής:

Διαλέγεις ένα αφράτο και ζουμπουρλίδικο μανταρίνι με χοντρή φλούδα, το χαράζεις σε όλη τη περιφέρεια του (στο φάρδος του), έτσι ώστε να χωρίσεις το μανταρίνι σε δύο ημισφαίρια. Μετά με προσοχή βγάζουμε αυτά τα δύο κομμάτια από το μανταρίνι. Σ’αυτό το σημείο προσπαθούμε να μη σκίσουμε τη φλούδα και με κινήσεις μικρές και τμηματικές ξεκολλάμε.

Τώρα θα πρέπει να έχουμε δύο καπελάκια από φλούδα μανταρινιού (το ένα ειναι μεγαλύτερο και το άλλο μικρότερο). Το μεγαλύτερο θα είναι η βάση από το φαναράκι μας και το μικρούλι θα είναι κάτι σαν το καπάκι του!Στη μεγάλη βάση κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, καλύπτουμε εσωτερικά την επιφάνεια του μανταρινιού και μετά ρίχνουμε λάδι (αρκετό για να γεμίσει, όχι όμως υπερβολές!)

Στο τέλος τοποθετούμε ένα φελένιο φυτίλι για μεγαλύτερη σιγουριά, αλλιώς φτιάχνουμε ένα δικής μας κατασκευής με απλό βαμβάκι που το στριφογύριζουμε στην άκρη του πολύ και στη βάση του και το πατικώνουμε  για να γίνει σαν πιατάκι.

Ανάβουμε το φυτίλι μας, καπακώνουμε με το υπόλοιπο μανταρίνι και το φαναράκι μας θα φεγγοβολάει με μεγάλη λαμπρότητα!Εκτός από το φως, προσφέρει και καταπληκτική μυρωδιά από τα έλαια του μανταρινιού!Ωραία θα είναι να φτιάξετε 2-3 για το τέλος της βραδιάς με την παρέα σας, την ώρα του φρούτου!Τρώμε τα μανταρίνια και μετα χαζεύουμε τα πορτοκαλί φωτάκια!

Tips!

  • Προτιμάμε το φελένιο φυτίλι, είναι πιο ασφαλές (τα βρίσκουμε ακόμα και στα σούπερ μάρκετ) και έχουν ένα σχήμα σταυρωτό σιδερένιο με φελλό στο κάτω μέρος.

  • Το φαναράκι μας επειδή είναι από φυσικά υλικά, ίσως βγάλει λαδάκι ή υγρά του φρούτου, οπότε τοποθετούμε ένα πιατάκι στο κάτω μέρος του ή πιατέλα εάν φτιάξουμε πολλά!

  • Εάν η φλόγα είναι αρκετή, για να μη μας καεί το καπάκι του φρούτου, κάνουμε μια μεγαλύτερη τρύπα στο πάνω μέρος με το μαχαίρι.

Καλές φωταγωγήσεις!

Μυρτώ Σιλιντζίρη ([email protected])

               

               

             

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon