«Το βιβλίο της Κατερίνας»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αυγούστου Κορτώ

Η ομάδα πολιτισμού & επικοινωνίας AREA 51, το βιβλιοπωλείο «Γωνία του Βιβλίου» και οι εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αυγούστου Κορτώ, με τίτλο «Το βιβλίο της Κατερίνας», και σας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο bar - πολυχώρο ghetto (Ευμήλου 8, πίσω από τον σταθμό του ΟΣΕ Αγ. Ανδρέα).

Μετά το απολαυστικό του βιβλίο «Ιστορία μιας σκύλας», που παρουσιάστηκε στην Πάτρα από την AREA 51 τον Μάιο, στο  πλαίσιο του maydayz 2013, ο Αύγουστος Κορτώ, «ξαναχτυπά» με  «Το βιβλίο της Κατερίνας»

«Η Ιστορία μου αρχίζει από το τέλος - το δικό της και το δικό μου.»

Έτσι ξεκινά το "Βιβλίο της Κατερίνας", μιας γυναίκας που πάλεψε μια ζωή με την ψυχική αρρώστια, και που, αν νικήθηκε, έζησε και μεγαλούργησε ταπεινά χάρη στην αγάπη.

Μια οικογενειακή σάγκα γεμάτη ζοφερά μυστικά και θανάσιμες ενοχές, ένα βιβλίο μυστηρίου γύρω από έναν αδιανόητο φόνο και τα δυο του θύματα, και μια κατάδυση σε μια ψυχή που συγκλονίζει με το φως και το σκοτάδι της.

Η Κατερίνα είναι η πρωταγωνίστρια αυτής της ιστορίας και μητέρα του Πέτρου (Αύγουστος Κορτώ)…Η Κατερίνα όμως αποφασίζει να αφαιρέσει τη ζωή της μετά από πολλές δυσκολίες, πάλεψε πολύ για να μπορεί να είναι δυνατή: η διπολική διαταραχή που έχει παίδεψε πάνω απ΄όλα την ίδια αλλά και τους κοντινούς συγγενείς της.

Ο έρωτας με τον άνδρα της Τάσο θα τη σημαδέψει, ειδικά όταν αποκτήσουν τον μονάκριβό τους Πέτρο. Η ευτυχία τους όμως θα διαδεχθεί στιγμές σκοτεινές μεταξύ απόπειρας αυτοκτονιών, αλκοόλ και πολλά χάπια. Δε λείπουν βέβαια και οι στιγμές που όλα κινούνται αρμονικά σαν να μην υπήρχαν οι δύσκολες μέρες, που πάντα όμως καραδοκούν...

Λόγω της ασθένειάς της αισθανόταν ενοχές για τα πάντα, για τον τρόπο που ζούσε, για το πως μεγάλωσε τον γιο της Πέτρο, τα πάντα...

«Ο γιος μου με βρήκε. Χαράματα Παρασκευής, πέντε μέρες πριν κλείσει τα είκοσι τέσσερα. Κατάλαβε πως είχα πεθάνει κι ας μην είχε αλλάξει τίποτα στον χώρο· ίσως επειδή, όπως πάντα, έστω και νεκρή, τον προϋπάντησα». 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αύγουστου Κορτώ, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη, ζει στα Εξάρχεια.

Έχει γράψει διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, κείμενα για το θέατρο, ένα κινηματογραφικό σενάριο και βιβλία για παιδιά.

Έχει επίσης μεταφράσει έργα των Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Τζον Άπνταϊκ, Άννι Πρου, Κόρμακ ΜακΚάρθι, Κόλουμ ΜακΚαν, Σάρα Ουότερς, Τζον Μπάνβιλ, Γκιγιόμ Απολινέρ και ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, ενώ το βιβλίο που ξεχωρίζει είναι τα διηγήματα της Άννι Πρου, "Το μυστικό του Brokeback Mountain".

Αρθρογραφεί τακτικά, περνάει απολαυστικές εργατοώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι λάτρης των αμερικάνικων τηλεοπτικών σειρών.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon