Watchlist: 5 προτεινόμενες ταινίες από το PressPop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Frances Ha (2013)

Επτά χρόνια αφότου βρέθηκε υποψήφιος για Oσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου χάρη στο «Δεσμοί Διαζυγίου», και με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καριέρες του μοντέρνου ανεξάρτητου σινεμά, ο Νόα Μπάουμπαχ παραδίδει φέτος την πιο ευφορική ταινία της χρονιάς.

Με την πολύτιμη σεναριακή συνεργασία της Γκρέτα Γκέργουιγκ, της υπέροχης indie queen πρωταγωνίστριάς του, ο σκηνοθέτης μετατρέπει το «Frances Ha» σε ένα ακαταμάχητα γλυκό και ασταμάτητα απολαυστικό φιλμ πάνω στις ελπίδες και τις διαψεύσεις μιας ονειροπαρμένης 27χρονης που προσπαθεί να βρει νόημα στην ενήλικη ζωή της και παράλληλα να επιβιώσει σε μια σημερινή, ασπρόμαυρη Νέα Υόρκη.

 

Incedies (2010)

Ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, δύο αδέρφια επιχειρούν ένα επίπονο οδοιπορικό στη Μέση Ανατολή για να ερευνήσουν το οικογενειακό τους παρελθόν.

Ιστορικό δράμα και οικογενειακή τραγωδία διασταυρόνωνται με δεξιοτεχνικό, στιβαρό όσο και συγκυνητικό τρόπο. Αν και το φινάλε φλερτάρει με τη  μελό υπερβολή, ο Βιλνεβ διατηρεί διαρκώς τον έλεγχο και κερδίζει μια υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο όσκαρ.

 

Dans la maison - In the house (2012)

Ένα 16χρονο αγόρι προσπαθεί να τρυπώσει στο σπίτι ενός συμμαθητή του, για να εμπνευστεί να γράψει για την εργασία του στο σχολείο. Εντυπωσιασμένος από το ιδιότροπο αλλά χαρισματικό αγόρι, ο δάσκαλος του επαναπροσδιορίζει τη διάθεση του για διδασκαλία, αλλά η εισβολή προκαλεί μια σειρά από ανεξέλεγκτα γεγονότα.

"Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο", είναι μια από τις ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα "Dans la maison" (Mέσα στο σπίτι), όπου ήρωες και ηθοποιοί, αφορμές και αιτίες, θύτες και θύματα μπλέκουν και μπλέκονται υπό τις ευφυείς οδηγίες του Γάλλου σκηνοθέτη. Ευφυείς και καλοσχηματισμένες είναι και οι ερμηνείες που στο σύνολο τους αφήνουν τον θεατή με τις καλύτερες εντυπώσεις. Όπως άλλωστε και η ίδια η ταινία.

 

Medianeras (2011)

Φωτογραφίζοντας θαυμάσια το Μπουένος Άιρες, τις αντιθέσεις του και τον αρχιτεκτονικό παραλογισμό του, φτιάχνει μια χαριτωμένη ταινία που δίνει σε αυτήν την ρομαντική, ελαφρώς κομεντί, έναν φρέσκο αέρα. Οι δύο πρωταγωνιστές του είναι σωστά επιλεγμένοι και αξιαγάπητοι και το σενάριό του, που στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από αφήγηση του κάθε ενός από τους δύο, είναι καλογραμμένο και ρέει άνετα. Στα δυνατά του σημεία το πολύ καλό soundtrack που συνοδεύει θαυμάσια την εικόνα.

 

Broken circle breakdown (2012)

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ευρωπαϊκού κινηματογράφου για τo 2012 μας έρχεται από το παραγωγικό Βέλγιο, με μια αναπάντεχη ταινία που τιτλοφορείται «The Broken Circle Breakdown» και, χωρίς ντροπή, διαλαλεί ότι είναι ένα ρομαντικό μελόδραμα.

 
Παναγιώτης Ζαφείρας - Γιάννης Πανταζόπουλος
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon