Weekend Album: Television - Marquee Moon (1977)

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Weekend Album for your mixtape:

Television - Marquee Moon (1977)

- Τι να πείς για έναν από τους σημαντικότερους ροκ δίσκους της ιστορίας; Κατά καιρούς μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει λίστες από μεγάλα μουσικά περιοδικά που τον έχουν συμπεριλάβει στους κορυφαίους δέκα όλων των εποχών.

- Δεκατία του '70, η Νέα Υόρκη και η punk σκηνή της σε έξαρση, Ramones, Talking Heads, New York Dolls, Patti Smith, Blondie, το ιστορικό GBGB, αποτελούν το περιβάλλον των Television.

- Παρ' όλα αυτά οι Television παρουσιάζουν μια διαφοροποιημένη εκδοχή του Punk. Art Punk ονομάστηκε από πολλούς, μάλλον θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν και η απαρχή του Post-Punk.

- Οι κιθάρες του Tom Verlaine και του Richard Lloyd αποτελούν το χαρακτηριστικό των Television. Λιτές, έξυπνες και χωρίς ιδιαίτερη στουντιακή επεξεργασία παρουσιάζουν ένα πιο rough και παράλληλα arty πρόσωπο. Η λογική τους θύμιζε πολύ αυτήν των Velvet Underground (σίγουρα μια απο τις βασικές τους επιρρόες)

- Παρόμοια είναι και η ιστορία του Marquee Moon με αυτήν του Velvet Underground & Nico. Παρότι έλαβε εξαιρετικές κριτικές, δεν πήγε καλά εμπορικά για να εκτιμηθεί και αυτό αργότερα και να επηρεάσει αμέτρητες μπάντες.

Just Listen:

 
Tracklist:
See No Evil 00:00
Venus 04:03
Friction 08:02
Marquee Moon 12:51
Elevation 23:44
Guiding Light 29:00
Prove It 34:42
Torn Curtain 39:51
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon