Νέο άλμπουμ από τους Notwist - Ακούμε το Close To The Glass

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι γερμανοί Notwist είναι μια πολύ ιδιόμορφη περίπτωση μπάντας. Το γκρουπ που έχουμε στο μυαλό μας ως αυτό που έγραψε έναν από τους ομορφότερους ηλεκτρονικούς ατμοσφαιρικούς δίσκους των 00's, συγκεκριμένα το Neon Golden του 2002, ξεκίνησε κάπως διαφορετικά στις αρχές τις δεκαετίας του '90. Οι δυο πρώτοι τους δίσκοι είχαν metal και punk χαρακτήρα για να κάνουν στροφή 180 μοιρών το 1994. 

Η ηλεκτρονική ποπ, ή αλλιώς indietronica όπως ονομάστηκε χαρακτηριστικά, που συνδυάζει τον ηλεκτρονικής έμπνευσης ήχο με την μελωδία και την λογική μιας ποπ αισθητικής, έγινε το σήμα κατατεθέν τους με αποκορύφωμα φυσικά το Neon Golden όπως προαναφέραμε.

Από τότε τους αγαπήσαμε πολύ, αν και επί της ουσίας κυκλοφόρησαν μόλις έναν ακόμα δίσκο (The Devil, You + Me - 2008) που δεν έφτασε στα ίδια επίπεδα, αλλά δεν απογοήτευσε κιόλας. 

Μάλλον τελικά το διάστημα των έξι ετών είναι η ικανή συνθήκη για να γράψουν δίσκο οι Notwist αφού πάλι επιστρέφουν μετά από απουσία έξι ετών. Το Close To The Glass θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη από την City Slang και την επόμενη μέρα στην Αμερική από την θρυλική Sub Pop.

Το πρώτο ομώνυμο δείγμα φαντάζει κάπως πειραματικό στην αρχή ενώ από την μέση και μετά οι ενορχηστρώσεις φέρνουν πολύ σε αυτές των Radiohead (ιδιαίτερα της εποχής Amnesiac). Ενδιαφέρον κομμάτι αλλά μάλλον θα ταιριάζει ακόμα περισσότερο στο συνολικό concept του δίσκου:

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon