Best Coast - Fade Away

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Best Coast επιστρέφουν με ένα mini album στις αποσκευές τους, που περιέχει εφτά κομμάτια δροσιστικής κιθαριστικής pop. Ο προηγούμενος δίσκος, ''The Only Place'', ήταν σχετικά αμήχανος μη έχοντας το δυναμικό χαρακτήρα του ντεμπούτου Crazy For You. Με το ''Fade Away'' το συγκρότημα ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και επιστρέφει στο κλίμα του πρώτου δίσκου, έχοντας μάλιστα και πιο ολοκληρωμένες συνθέσεις. Η Bethany Cosentino εξακολουθεί να διηγείται τις ερωτικές ιστορίες της με τη κοριτσίστικη φωνή της, ενώ ο Bobb Bruno χτίζει το ηχητικό υπόβαρθρο για αυτές. Οι Best Coast εμπνέονται σταθερά από τη surf-pop της Καλιφόρνιας. όπου και διαμένουν, από τα girl groups των 60ς, αλλά και από τη σύγχρονη indie pop. Κάπως έτσι κινείται  το ''Fade Away'', το οποίο κυλά ευχάριστα, προκαλώντας μία αίσθηση ανεμελιάς σε ολόκληρη τη διάρκεια της ακρόασής του.

Όλα τα κομμάτια κινούνται σε παρεμφερές ύφος, δίνοντας έμφαση στο ρυθμό και σε μία feel good ατμόσφαιρα. Ειδικότερα το εναρκτήριο ''This Lonely Morning'' στέκεται επάξια δίπλα στις καλύτερες στιγμές του ''Crazy For You'', με τις φαζαρισμένες του κιθάρες και την γεμάτη αυτοπεποίθήση ερμηνεία της Cosentino. To ''Ι Wanna Know'' είναι ένα καθαρόαιμο girly χιτάκι, από αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι Dum Dum Girls. Οι υπαρξιακές ανησυχίες της Bethany αναζητούν απαντήσεις στο ''Who Have I Become?'', ενώ στο ''Fear Of My Identity'' ασχολείται πάλι με τα προσωπικά της. Στο ομόνυμο κομμάτι οι τόνοι πέφτουν και δίνεται έμφαση στη μελωδία και στη ατμόσφαιρα. Παρεπιπτόντως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κομμάτια των Best Coast ever. To ''Baby I 'm Crying'' είναι μία μπαλάντα με 60ς επιρροές, που τονίζονται και από τη χρήση πλήκτρων και το ''Fade Away'' φτάνει στο τέλος του με το ''I Don't Know How''. Σε αυτό η Cosentino αρχικά δοκιμάζει τις φωνητικές της δυνατότητες πάνω σε μία αφαιρετική μελωδία, έως ότου μπουν και τα υπόλοιπα όργανα και το κομμάτι αποκτήσει ένα party χαρακτήρα. Μια χαρά τα κατάφεραν οι Best Coast με το ''Fade Away'' αποδεικνύοντας ότι παραμένουν φρέσκοι και ακμαίοι, κάνοντας χαρούμενους τους hipsters όλου του κόσμου και δίνοντας την ευκαιρία στη Bethany να τουιτάρει απερίσπαστη.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon