Zoe Strauss: Τα 10 χρόνια φωτογραφίας και ο αυτοκινητόδρομος στην Philadelphia

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Κάτω από την γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου I-95 στην Νότια Philadelphia του 2000, η Zoe Strauss θα βάλει τα έργα της στους πυλώνες σε μια πρόχειρη αυτοσχέδια gallery. Νωρίτερα με αφίσες που είχε τοποθετήσει στην γύρω περιοχή, παρείχε έναν χάρτη σε κωδικοποιημένη μορφή ανάμεσα σε μια λίστα με ονόματα φωτογραφιών.

Οι φωτογραφίες και οι έγχρωμες εκτυπώσεις παρέμειναν εκεί για 3 ώρες, πριν μπορέσει να τα αγοράσει κάποιος για λίγα δολάρια, έτσι ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να έρθει σε επαφή με την τέχνη της ελεύθερα. Από τότε και για δέκα χρόνια θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο, μία φορά το χρόνο κάθε πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Η ίδια σήμερα, αποτιμώντας το έργο αυτών των δέκα χρόνων, με αφορμή την έκθεση  Zoe Strauss :10 years το χαρακτηρίζει ως "μια επική αφήγηση για την ομορφιά και τον αγώνα της καθημερινής ζωής." Οι φωτογραφίες της μας τραβούν από το μανίκι να παρατηρήσουμε τους ανθρώπους που ζουν στο  περιθώριο και συνήθως περνούν απαρατήρητοι σε ένα περιβάλλον οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας. Μας καλούν σε αυτό που η αυτοδίδακτη φωτογράφος αποκαλεί εξερεύνηση στη “δύναμη του πως όλοι διευθετούμε τις ζωές μας, αλλά και την αλήθεια για το πως κάποιες φορές απλά δεν τα βγάζουμε πέρα.”

Daddy Tattoo, Philadelphia, 2004

Sage Jumping, 2008

Lake Photo at Diane and Art’s, Crystal, NV, 2005

Mattress Flip Front, 2001

Man's Back, Philadelphia, 2003

Jean, Philadelphia, PA, 2008

Ken and Don, Las Vegas, 2007

Two Women, Camden, NJ, 2006

Toasting from RV, Philadelphia, 2008

Blue and Red Motel, Philadelphia, 2008

We Will Win, Las Vegas, 2004

Titanic,Philadelphia, PA, 2000

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon