Z του Κώστα Γαβρά (1969) [Full Movie & Eng Subs]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Η πρόταση του presspop.tv για την ταινία της Κυριακής είναι το Ζ του Κώστα Γαβρά, ένα αριστουργηματικό πολιτικό θρίλερ που κέρδισε μεταξύ άλλων δύο Όσκαρ (Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Μοντάζ) και αποτέλεσε σταθμό για την καριέρα του Έλληνα σκηνοθέτη στον Γαλλικό κινηματογράφο.

 

Υπόθεση:

22 Μαΐου του 1963 το παρακράτος δολοφονεί τον Γρηγόρη Λαμπράκη στην Θεσσαλονίκη. Αν και η επίσημη ετυμηγορία για τον θάνατό του είναι το «τροχαίο» μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει ποιός έδωσε την εντολή «σκοτώστε τον Λαμπράκη». Ο Κώστας Γαβράς, έξι χρόνια μετά την δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ παρουσιάζει το «Ζ», ένα πολιτικό θρίλερ με θέμα τα πραγματικά γεγονότα γύρω από την πολύκροτη υπόθεση βασισμένο στο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού. Πρόθεση των δημιουργών του έργου ήταν να προφέρεται «ζει» και όχι «ζήτα» για να σημαίνει ότι «ο Λαμπράκης ζει».

 

 

Imdb // Wiki Info

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon