Διάσημοι που πέρασαν στο χαρτί

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έχοντας υπάρξει μέσο ψυχαγωγίας για παραπάνω από 70 χρόνια, τα comics στον κίνδυνο να θεωρηθούν ξεπερασμένα και αναχρονιστικά κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει στις σελίδες τους πολλά διάσημα ονόματα. Καταρρίπτοντας το χάσμα μεταξύ φανταστικού και πραγματικότητας, αθλητές, πρόσωπα του θεάματος ακόμα και πρωθυπουργοί, κλήθηκαν να δώσουν ένα τόνο ρεαλισμού. 

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ένας από τους μεγαλύτερους πλέον σκηνοθέτες, ο Woody Allen, εμφανίστηκε στις σελίδες ενός πειραματικού τότε comics. Ήταν ακριβώς μετά το ντεμπούτο του με την ταινία “What’s up Tiger Lily?” όταν για να εκμεταλλευτούν την ξαφνική δόξα του, οι δημιουργοί  E. Nelson Bridwell και Mike Sekowsky τον χρησιμοποίησαν στο comics Showcase #71, τον Δεκέμβριο του 1967. Στο τεύχος αυτό πρωταγωνιστούσε ένα συγκρότημα (The Maniaks) το οποίο ο Allen προσπαθούσε να κλείσει για μια επερχόμενη ταινία του. Μπορεί το comics να μην περπάτησε αλλά σίγουρα το πέρασμα του σκηνοθέτη έκανε εντύπωση. 

Κατά τακτά χρονικά διαστήματα ωστόσο, το πέρασμα του από τις ιστορίες των comics έχει κάνει και ο εκάστοτε πρόεδρος της Αμερικής, όπως ο John Kennedy το 1964 στη σειρά Action Comics με πρωταγωνιστή τον Superman. Σε παρόμοιες προσπάθειες να γίνει πιο αρεστός ο πρόεδρος στους νέους, έχουν περιπέσει και ο George Bush αλλά και αργότερα ο τρέχων πρόεδρος Barack Obama. 

Τον Δεκέμβριο του 2011, οι αναγνώστες του ολοκαίνουριου τότε Batman Incorporated: Leviathan Strikes! θα ερχόντουσαν σε επαφή με νέους χαρακτήρες που όμως φυσιογνωμικά μόνο άγνωστοι δεν τους ήταν. Στο πρώτο τεύχος η Stephanie Brown, γνωστή ως Batgirl, γυρνάει ως κατάσκοπος σε ένα σχολείο θηλέων. Εκεί οι καθηγήτριες-δολοφόνοι εκπαιδεύουν τις μαθήτριες να γίνουν assasins, όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ομοιότητά τους με τις γνωστές τραγουδίστριες της pop, Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry ενώ η διευθύντρια του σχολείου δεν θα μπορούσε να μοιάζει σε άλλη πέραν της, επί πολλά χρόνια βασίλισσας της pop, Madonna.

Το 1978 η DC προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, όταν εξέδωσε ένα comics 72 σελίδων, στο οποίο ένας από τους σημαντικότερους ήρωες, ο άνθρωπος από ατσάλι, ήρθε σε σύγκρουση με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του αθλητισμού τα τελευταία εκατό χρόνια, όπως έχει χαρακτηριστεί ο Muhammad Ali. Η ιστορία θέλει τον Superman να έρχεται αντιμέτωπος με τον δημοφιλή πυγμάχο για να το ποιος είναι αυτός που θα υπερασπιστεί τον πλανήτη ενάντια σε εξωγήινους κατακτητές. Αν και δεν τίθεται ερώτημα για το ποιος θα κέρδιζε καθώς μιλάμε για άνισες δυνάμεις, το αποτέλεσμα ήταν η μάχη να τελειώσει πριν ανακηρυχθεί κάποιος νικητής. Ωστόσο το εξώφυλλο του συγκεκριμένου comics αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εξώφυλλα έως και σήμερα.

Εκμεταλλευόμενοι την απήχηση διάφορων επιτυχημένων σειρών της εποχής μας, έχουμε δει κυρίως τα τελευταία χρόνια πολλούς χαρακτήρες να εμφανίζονται σε κάποιο comics, άλλοτε προκαλώντας αίσθηση και άλλοτε περνώντας σχεδόν απαρατήρητοι. Πριν από τέσσερα χρόνια, το 2009, η παρέα από την σειρά The Big Bang Theory έκανε το πέρασμα της από comics της DC (Power Girl). Ξεφεύγοντας όμως από τα comics με super ήρωες, τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα τεύχη του comics Archie στο οποίο πραγματοποιήθηκε ένα crossover με την σειρά Glee.

Η δημοσιότητα κάποιων προσώπων όπως φαίνεται δεν πουλάει μόνο στον πραγματικό κόσμο αλλά και στον χώρο των comics. Το φαινόμενο αυτό, πέρα από την αύξηση των πωλήσεων, σκοπό έχει να δώσει στους αναγνώστες μια πινελιά ρεαλισμού σε έναν κόσμο όπου το πιο απίθανο σενάριο αποτελεί την απόλυτη πραγματικότητα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon