Washed Out – Paracosm [Sub Pop, 2013]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι Washed Out είναι επί της ουσίας το πρότζεκτ ενός ανθρώπου, του Ernest Greene και τους γνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια με το πολύ καλό ντεμπούτο άλμπουμ Within and Without που ξεχώρισε το καλοκαίρι του 2011 και στην συνέχεια συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς. Επηρεασμένος έντονα από την synthpop της δεκαετίας του ’80 αλλά και την μεταγενέστερη ηλεκτρονική ατμοσφαιρική μουσική στα πρότυπα των Air, ο Ernest Greene συνέδεσε το ύφος των Washed Out με το ανερχόμενο κίνημα chillwave, που συνδύασε σαν είδος ηλεκτρονικά και ποπ στοιχεία.

Δύο χρόνια μετά την επιτυχία του Within and Without στις αρχές Ιουνίου, το It All Feels Right ήρθε ως προπομπός του δεύτερου δίσκου, πολλές φορές καθοριστικού για την πορεία μιας μπάντας. Ακούγοντας το, σου άφηνε μια αίσθηση ότι ο δίσκος που θα ακολουθήσει, ενώ αποτελεί φυσική συνέχεια του προηγούμενου, έχει μια πιο φωτεινή και ζεστή ατμόσφαιρα.

Η ελαφρά μελαγχολική διάθεση του Within and Without δίνει την θέση της σε πιο γεμάτες και πλούσιες συνθέσεις και το Paracosm ακούγεται σαν μια υπέροχη χρωματιστή μελωδία, κάτι που φαίνεται έντονα και από το εξώφυλλο. Από τις εισαγωγικές νότες του Entrance και την αισιοδοξία του It All Feels Right, έως τις όμορφες αποδράσεις του Great Escape και την ρομαντική διάθεση του Falling Back, το Paracosm είναι ένας δίσκος που σε ταξιδεύει σε όμορφα αλλά αυτήν την φορά πιο γήινα μονοπάτια. Επίσης κερδίζει την αφοσίωσή σου όντας όλο μια συνέχεια, καθώς δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των κομματιών, κάτι σαν μια ποπ συμφωνία.

Το ακούμε ολόκληρο:

Tracklist
1.     "Entrance"       
2.     "It All Feels Right"       
3.     "Don't Give Up"       
4.     "Weightless"       
5.     "All I Know"       
6.     "Great Escape"       
7.     "Paracosm"       
8.     "Falling Back"       
9.     "All Over Now"       

Από το Τέταρτο #92

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon