Brett Amory: Περιμένοντας...στην Νέα Υόρκη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Άνθρωποι αποκομμένοι από το περιβάλλον, χαμένοι στις καθημερινές τους σκέψεις. Φιγούρες που δείχνουν χαμένες σε εσωτερικούς μονολόγους, ανήμπορες να βιώσουν το ''τώρα''. Όλα αυτά αποτελούν από το 2001 το καύσιμο για το συνεχές και εξελισσόμενο έργο του Brett Amory υπό την ονομασία Waiting .

Ο Αμερικανός γεννημένος στην Virginia και έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στο San Francisco, περιβάλλεται από πληθώρα πληροφοριών που δεν αφήνει ανεκμετάλλευτες. Ξεκίνησε φωτογραφίζοντας κτίρια και ανθρώπους χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό θα αποτελέσει την έμπνευση για την βάση των πινάκων του αργότερα. Δημιουργεί κυρίως με λάδι παρατηρώντας τον σύγχρονο άνθρωπο των πόλεων, προσπαθώντας να οπτικοποιήσει τις αγωνίες αλλά και  την εσωστρέφεια του, μέσα στην παροδικότητα αυτών των στιγμών. Οι πίνακές του εξελίσσονται μαζί του, που ενώ στην αρχή τα αντικείμενα τους είναι διάφοροι ταξιδιώτες σε άγνωστη τοποθεσία, στους πιο προσφάτους με την ονομασία 24 in New York το περιβάλλον γίνεται συγκεκριμένο, με αξιοθέατα και γωνιές της Νέας Υόρκης να παίζουν τον ρόλο τους συνθέτοντας μια ιστορία για κάθε πίνακα. Ιστορίες που γίνονται μαγικές μέσα από την απλότητά τους, καθώς από παρατηρητές αυτόματα γινόμαστε και πρωταγωνιστές, ταυτιζόμενοι με τους ήρωές τους.

Από την σειρά 24 in NY

Apollo: 10-11 μ.μ.

Bleecker Bob's Records: 9-10 μ.μ.

Coney Island: 8-9 π.μ.

Grand Central Station: 7-8 μ.μ.

Ray's Candy Shop: 4-5 π.μ.

Webster Hall: 11-12 μ.μ.

Williamsburg Bridge: 7-8 π.μ.


και από την σειρά Dark Light

info: http://brettamory.com/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon