Peter Politanoff : Στα χνάρια του Bukowski

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στην απόδραση που λέγεται βιβλίο, είναι η διαδικασία του να φανταστείς μέσα από τις περιγραφές, το περιβάλλον του πρωταγωνιστή και να τον τοποθετήσεις μέσα σε αυτό. Ο Charles Bukowski όπως και ο Henry Chinaski, η αυτοβιογραφική φιγούρα που δημιούργησε για να πρωταγωνιστεί στα βιβλία του, συνδυάστηκαν όσο λίγοι με μια πόλη και ένα περιβάλλον, όντας αναπόσπαστο κομμάτι της. Το μητροπολιτικό Los Angeles παίρνει μυθικές διαστάσεις κάθε φορά που διαβάζεις για την ελεύθερη πτώση του Henry, δουλεύοντας στο ταχυδρομείο, στα εργοστάσια, στις αποθήκες, έχοντας ως μονή διέξοδο τον ιππόδρομο, τα μπαρ και τις γυναίκες.

Ο Peter Politanoff αποφάσισε να το πάει ένα βήμα πιο πέρα και μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, να μοιραστεί το πως πραγματικά είναι οι περιοχές στις οποίες έδρασε ο Charles Bukowski και αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής του. Φυσικά με το Los Angeles σε διαρκή ανάπτυξη, έχοντας υποστεί συνεχείς αναπλάσεις, τα περισσότερα από τα διαμερίσματα, τα μυθικά μπαρ, οι κάβες και τα εστιατόρια έχουν αλλάξει πρόσωπο. Ασχέτως της τωρινής κατάστασης του L.A. με τους ουρανοξύστες να ξεφυτρώνουν επιβλητικοί, αυτές οι γωνιές του, αποτελούν μέρος της ιστορίας ενός συμβόλου της underground κουλτούρας του.

Για πάνω απο 17 χρόνια ο o Charles Bukowski δούλεψε στο ταχυδρομείο εγκαταλείποντας το στις αρχές του '70 για να αφοσιωθεί στο γράψιμο.

Xαρακτηριστικά διαμερίσματα των πρώιμων έργων του στο δυτικό Hollywood.

Η “The Pink Elephant” μια από τις αγαπημένες του κάβες κοντά στο σπίτι του, αλλά και τα εστιατόρια Musso & Franks ,Original Spanish Kitchen και Norm's που σύχναζε.

Η αγάπη του για το τζόγο σε κούρσες με άλογα ήταν αδιαμφισβήτητη και οι περιγραφές του συνεχείς για το ιπποδρόμιο της Santa Anita.

Το μπαρ Frolic Room αλλά και η ακόμα και σήμερα αρκετά κακόφημη γειτονιά της 5th & Main. Ελάχιστα πιο κάτω λίγα έχουν αλλάξει στο King Eddy Salon.

Η κεντρική αγορά αλλά και το Clifton's cafe.

Το Royal Palms στο οποίο έμενε για ένα διάστημα και τώρα είναι κέντρο επανένταξης αλλά και το πάρκο McArthur.

Η συνύπαρξη του παλιού με το καινούριο.

Η τελευταία κατοικία του.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon