She & Him - Volume 3 [Merge, 2013]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι She & Him είναι επί της ουσίας αυτό που λέει και το όνομα τους, η συνεργασία της μουσικού και ηθοποιού Zooey Deschanel με τον φολκ τραγουδοποιό M. Ward. Πρώτη τους εμφάνιση το 2008 με το Volume One και εξ’ αρχής φάνηκε η κατεύθυνση και το ύφος αυτής της σύμπραξης. Η αγάπη στην ποπ της δεκατίας του ’60, οι παραγωγές του George Martin και του Phil Spector, οι Beach Boys και οι Ronettes είναι μερικά από τα στοιχεία που ένωσαν τους δύο μουσικούς και δημιούργησαν την απαραίτητη χημεία. Όλες αυτές οι επιρροές διαμόρφωσαν το χαρακτήρα των She & Him που κινήθηκε ανάμεσα απο την country-folk αισθητική και την ευδιάθετη μελωδική ποπ που οφείλεται στην φωνή της Deschanel. Τα δύο πρώτα Volume καθώς και ένα Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, τους καθιέρωσαν ως ένα ευχάριστο άκουσμα που μας γύριζε πίσω στην αθωότητα και την απλότητα των 60’s.

Το τρίτο μέρος της δισκογραφίας τους ήρθε φέτος στα τέλη της άνοιξης για να μας φτιάξει για μια ακόμα φορά την διάθεση και να συμπεριληφθεί στις καλοκαιρινές μας επιλογές. Ξεκινώντας με το I've Got Your Number, Son αλλά και χαζεύοντας το εξώφυλλο μεταφέρεσαι στο ρετρό κόσμο των She & Him, όμορφες εικόνες περνάνε από το μυαλό σου και ταξιδεύεις σε οικεία ακούσματα. Τα Never Wanted Your Love και Somebody Sweet to Talk To (ίσως η καλύτερη στιγμή του δίσκου) αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα αυτού του γλυκού ρομαντισμού που μας έχουν συνηθίσει, σε ένα δίσκο που κυλάει πάνω σε αυτήν την ατμόσφαιρα καθόλη την διάρκεια του. Άξιες αναφοράς και οι τρεις διασκευές που περιέχει με καλύτερη αυτήν στο Sunday Girl των Blondie. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι με τους She & Him άλλαξε ο μουσικός κόσμος αλλά και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι φτιάχνουν όμορφη μουσική με ειλικρινή αγάπη στο παρελθόν.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon