You talkin' to me? : Αδημοσίευτες φωτογραφίες του Steve Schapiro από τα γυρίσματα του Taxi Driver

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Ένας άγρυπνος, μοναχικός και καταθλιπτικός ταξιτζής στην Νέα Υόρκη των '70s, αηδιασμένος από την εγκληματικότητα και την πορνεία που ζούσε κάθε βράδυ μέσα από τις διαδρομές με το ταξί του σε όλη την πόλη, καταλήγει σε ένα ξέσπασμα ωμής βίας. Αυτό ήταν το σενάριο που ο ανερχόμενος τότε Martin Scorsese μετέτρεψε σε ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ που άφησε εποχή και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών, ενώ εκτόξευσε και την καρίερα του Robert De Niro λόγω της συγκλονιστικής του ερμηνείας.

Ο Steve Schapiro ήταν ο επίσημος φωτογράφος στο σετ των γυρισμάτων, ενώ ήδη είχε δουλέψει και στο πρώτο Godfather. Μπορεί πολλές φορές ο ρόλος αυτός να είναι κάπως άχαρος, όμως ο Schapiro με το φακό του προσπάθησε να μπεί στην καρδιά της ταινίας και να αποτυπώσει το πραγματικό feeling των γυρισμάτων. Ο Schapiro ζούμαρε στον ψυχικό κόσμο του "Ταξιτζή", τον βίωσε μέσα από τον φακό του και πίσω από τις κάμερες, για να παραδώσει τελικά μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες που φωνάζουν το ιστορικό πλέον μότο: You taklin' to me?

Οι μέχρι πρόσφατα αδημοσίευτες φωτογραφίες συγκεντρώνονται σε μια εξαιρετική έκδοση 400 σελίδων της Taschen μέσα από την οποία είναι τα παρακάτω δείγματα:

*O Steve Schapiro έχει δουλέψει σε πάνω απο 200 ταινίες, έχει επιμεληθεί αφίσες για αρκετές, έχει εκδόσει πέντε βιβλία με υλικό από τις δουλειές του, ενώ οι φωτογραφίες του κατά καιρούς έχουν κοσμήσει τα εξώφυλλα των Time, Vanity Fair, Life, Sports Illustrated, Look και People.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon