Χτυποκάρδια στο Γραφείo : Γαλλία με άρωμα 50’s

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πίσω στη δεκαετία των 50’s μας μεταφέρει η νέα ταινία του Régis Roinsard «Χτυποκάρδια στο γραφείο» («Populaire» o αυθεντικός τίτλος). Και μάλλον η ελληνική ονομασία δεν είναι τυχαία, καθώς πολλά στοιχεία παραπέμπουν σε εποχή Αλίκης Βουγιουκλάκη και κυρίως στη «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» του 1965.

Όλα ξεκινούν την άνοιξη του 1958, όταν η Rose Pamphyle (Déborah François) φεύγει από τη γαλλική επαρχία όπου ζει με τον χήρο πατέρα της για να συμμετάσχει σε συνέντευξη για τη θέση της γραμματέως σε ένα ασφαλιστικό γραφείο της Νορμανδίας. Ο Louis Échard (Romain Duris) την προσλαμβάνει και λίγο αργότερα, παρατηρώντας το ταλέντο της στην γρήγορη δακτυλογράφηση της προτείνει να την προπονήσει προκειμένου να πάρει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό. 

Και ενώ το σενάριο μοιάζει να μην χαρακτηρίζεται και από ιδιαίτερη πρωτοτυπία, το όλο κλίμα της εποχής, το Παρίσι των 50’s, οι vintage ενδυμασίες, τα ρετρό παλιά αυτοκίνητα σε συνδυασμό με την αγνότητα και την αθωότητα των χαρακτήρων ανεπιφύλακτα θα κερδίσουν και θα συγκινήσουν τον θεατή. 
Ο Roinsard στην πρώτη του ολοκληρωμένη σκηνοθετική δουλειά, αξιοποιώντας πολλά στοιχεία και από ταινίες του παρελθόντος (βλ. Breakfast at Tiffany’s - 1961) έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα πολύ όμορφο απότελεσμα, μια γλυκιά και ρομαντική κομεντί που σίγουρα θα ικανοποιήσει του λάτρεις της γαλλικής κουλτούρας και όχι μόνο. 

Η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες ήδη από τις 18 Ιουλίου. Δείτε το trailer εδώ.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon