Μουσικά Αναγνώσματα: Ωκεανός του Ήχου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Ωκεανός του Ήχου - David Toop

Εκδόσεις Οξύ, σειρά muzika, μετάφραση Ηρακλής Ρενιέρης 

Μια θρυμματισμένη και γι' αυτό κατ' εξοχήν αντιπροσωπευτική ιστορία της μουσικής του 20ού αιώνα, από τον Erik Satie και τον Miles Davis ως τον James Brown και τους Beach Boys, από τον Ennio Morricone και τον Philip Glass ως τον Jimi Hendrix και τον Aphex Twin. Μέσα από συνεντεύξεις επιδραστικών μουσικών όπως ο Brian Eno, o Lee Perry και ο Sun Ra, o Bill Laswell, o Ryuichi Sakamoto και οι Kraftwerk (μουσικών διαφορετικών τόσο μεταξύ τους όσο και από το "κυρίαρχο" ρεύμα), ο μουσικός και δημοσιογράφος David Toop εξυφαίνει ένα μαγευτικό ιστό αφηγήσεων γύρω από τον οργανωμένο ήχο, το soundtrack ενός Τέταρτου Κόσμου που εκτείνεται από το Τόκιο έως το Μαρακές, από το Λονδίνο έως τον Αμαζόνιο και από την Iάβα έως τη Νέα Υόρκη.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon