Phosphorescent – Muchacho [Dead Oceans Records, 2013]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Κάπου στις αρχές του προηγούμενου Δεκέμβρη ένα πραγματικά υπέροχο single με τίτλο Song for Zula άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως μέσω διαδικτύου. Όλοι αναρωτήθηκαν ποιοι είναι αυτοί οι Phosphorescent και τι περιμένουμε από αυτούς. Ψάχνοντας ανακαλύπτεις ότι επι της ουσίας είναι μπάντα ενός ανθρώπου, του Matthew Houck που κυκλοφορεί δίσκους εδώ και μια δεκαετία. Η αμερικάνικη folk παράδοση αποτελεί την αφετηρία απο την οποία ξεκινάει προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα εμπλουτισμένη πρόταση σε ένα διαχρονικό και ιστορικό είδος. Ως ένα βαθμό επηρεάζεται απο την σύγχρονη folk σκηνή (Iron & Wine, Fleet Foxes, Bon Iver) που τα τελευταία χρόνια γνώρισε μεγάλη απήχηση στην Αμερική αλλά αποφεύγει να βουτήξει τόσο βαθιά στην σκοτεινή της πλευρά.

Ακούγοντας το Muchacho ακούς ένα folk δίσκο που δεν στηρίζεται μόνο σε ακουστικές κιθάρες αλλά είναι εμπλουτισμένος με πνευστά, βιολιά και διακριτικά synths. Αυτό τον κάνει αυτόματα πιο φωτεινό και πιο ζεστό σε σχέση με την μονότονη μελαγχολία που εμφάνιζαν πολλοί δίσκοι του είδους. Όλα αυτά φυσικά δεν θα είχαν μάλλον καμία σημασία αν δεν υπήρχαν δέκα πολύ όμορφες συνθέσεις και η συναισθηματική και μεστή ερμηνεία του Matthew Houck. Απο την αρχή εως το τέλος το Muchacho θα σε ταξιδέψει ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα απο την κλασσική έννοια της folk και μια πιο φωτεινή σύγχρονη εκδοχή της, ενώ το Song for Zula συγκαταλέγεται στα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς μέχρι στιγμής.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon