The National - Trouble Will Find Me [4AD]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι National είναι μια από τις πολλές μπάντες που ανέδειξε η αρκετά μεγάλη και κυριάρχη πλέον σκηνή της Νέας Υόρκης και καθιερώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με μια σταθερά ανοδική πορεία . Η μελαγχολική μυσταγωγική ροκ τους βάδισε στα πρώτυπα του  Nick  Cave και των Tindersticks, αλλά δίσκο με το δίσκο απέκτησε το δικό της χαρακτήρα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιδιαίτερη φωνή του   Matt  Berninger. Το Boxer του 2007 τους έφερε στην κορυφή θεωρούμενο ως ένα από τα καλύτερα αλμπουμ της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ μετά απο τρία χρόνια το   High  Violet έσβησε οριστικά τις οποίες αμφιβολίες για την συνέχεια και την συνέπεια στον ήχο τους. Φτάνοντας στο σήμερα οι National μας παρουσιάζουν  τον έκτο κατά σειρά δίσκο τους και δεν δείχνουν καμία διάθεση να αλλοιώσουν το ύφος τους και  να παρασυρθούν από την επιτυχία παρουσιάζοντας κάτι πιο εμπορικό.

 

Στο    Trouble      Will    Find  Me η   συ νταγή παραμένει η ίδια κάτι που φαίνεται απο τις πρώτες αργόσυρτες νότες του I Should Live In Salt. Η συνέχεια έρχεται απο το νοσταλγικό Demons που αρχίζει και σε ταξιδεύει στο γνώριμο κόσμο των National που αν σου άρεσε μέχρι τώρα δεν θα σε απογοητεύσει και εδώ. Το πιο δυναμικό Sea Of Love έρχεται για να κρατήσει τις ισορροπίες του δίσκου όπως και το Graceless που ανεβάζουν στιγμιαία ταχύτητα και αποτελούν το ενδιάμεσο των πιο εσωστεφών στιγμών και του κλίματος που δημιουργούν τραγούδια όπως το This Is The Last Time και το I Need My Girl. Όλα αυτά αναδεικνύονται από την γλυκά βαρύτονη ερμηνεία του Matt Berninger, το βάθος που δίνουν στον ήχο τα κρουστά και τις λιτές κιθάρες που χρωματίζουν υπέροχα το συνολικό αποτέλεσμα. Στο Trouble Will Find Me δεν θα βρείς καινοτομίες από τους National αλλά θα ακούσεις αυτό ακριβώς που περιμένεις απο αυτούς με ειλικρίνεια και απλότητα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon