Girls Names - The New Life

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Ιρλανδοί Girl Names επιστρέφουν στην δισκογραφία με το ''The New Life'', δύο χρόνια μετά το πολύ καλό ντεμούτο τους ''Dead To Me'', ηχογραφημένο και αυτό για λογαριασμό της Slumberland , η οποία δικαίως μπορεί να περηφανεύεται ότι στον κατάλογο της περιλαμβάνεται η ελίτ της σύγχρονης ανεξάρτητης κιθαριστικής σκηνής. Οι Girl Names μας συστήθηκαν με τον πρώτο δίσκο τους ως ένα συγκρότημα που αγαπά τις κοφτερές garage κιθάρες , έχει σκοτεινή θεματολογία στους στίχους του και γενικά βαδίζει σε παρεμφερή μονοπάτια με τους ομόσταυλους Crystal Stilts. Για τον δεύτερο δίσκο τους αποφάσισαν να αλλάξουν ριζικά κατεύθυνση. Πλέον οι Cure του ''Seventeen Seconds'', οι  Echo and the Bunnymen του  ''Heaven Up Here'' και γενικά ο ρομαντισμός του πρώτου μισού των 80ς  αποτελούν τις βασικές επιρροές τους. Κάτι ανάλογο με την πρόσφατη στροφή που πραγματοποίησαν και οι  The Horrors με την κυκλοφορία του ''Skying''.  

Η δραματικότητα είναι αυτή που κυριαρχεί σε ολόκληρο το ''The New Life''. Αυτή χαρακτηρίζει τα φωνητικά, τις κιθάρες και τα πλήκτρα των Girl Names. Το  ''Pittura Infamante'' που ουσιαστικά ανοίγει τον δίσκο βασίζεται σε ένα επαναλαμβανόμενο beat έως να φτάσουμε στο refrain, όπου τα φωνητικά του Cathal Cully γίνονται πομπώδη και δένουν αρμονικά με τα πλήκτρα. Το ''Drawing Lines'' ξεκινά με εισαγωγή που θυμίζει απελπιστικά το ''Forest'' των Cure, για να εξελιχθεί στο single που τελικά οι  Cure  παρέλειψαν να ηχογραφήσουν στην αρχή της πορείας τους. Οι Girl Names δηλώνουν σεβασμό στο post punk με το  ''Hypnotic Regression'' και βυθίζονται και άλλο στην μελαγχολία με το ''Occultation''. Το μπάσο των Joy Division κάνει την εμφάνιση του στο  ''A Second Skin'' και ο Ian McCullogh  θα νομίζει ότι  ακούει τον εαυτό του να τραγουδά το ''Olympia''. Το ''Notion'' θυμίζει περισσότερο από όλα το ντεμπούτο των Girl Names, όντας πιο νευρώδες, με βρώμικες κιθάρες και φωνητικά πιο πίσω στην τελική μίξη. Το ''Projection'' είναι ένα έξυπνα δομημένο dark διαμαντάκι και ο δίσκος κλείνει με το ομόνυμο και οκτάλεπτης διάρκειας κομμάτι. Η μεγάλη του διάρκεια δίνει στο συγκρότημα την δυνατότητα να απλώσει οργανικά το κομμάτι και δείχνοντας μας πόσο δεμένη μπάντα είναι οι  Girl Names.

Οι Girl Names με το  ''The New Life'' παρουσίασαν έναν καλοστημένο δίσκο, άρτιο σε όλα τα σημεία του, με σαφή ηχητικό προσανατολισμό, ολοκληρωμένες συνθέσεις και παραγωγή που αναδεικνύει τις αρετές του συγκροτήματος. Δεν υπάρχουν κομμάτια που να θεωρηθούν γεμίσματα και το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει πλήρως. Σίγουρα ο Ian Curtis θα ένιωθε χαρούμενος για την επιρροή του έργου του τριάντα και βάλε χρόνια μετά το ''Closer''. Οπότε και οι Girl Names δείχνουν να εντάσσονται σε μία γενικότερη αναβίωση του dark wave που αναμένεται να μας απασχολήσει και στο μέλλον.      

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon